søndag 27. september 2009

Elgjakta i gang


Under elgjakt er det viktig med bål og bålkaffe. Noen synes jo det er godt med grillet pølse og varme ostesmørbrødet. Særlig når regnet høljer ned, og det hagler i slutten av sept. Kos skal det være i skogen under jakt. Samle gode minner for den kommende vinter. Slik bålkos er medisin mot vintermørket.

torsdag 24. september 2009

Elgjakta starter i morra tidlig

Elgjakta starter 25.09.09. Kira er allerede dratt på jakt i søndre del av kommunen. Jeg og Sadd samt Ketty skal hjelpe et jaktlag på lørdag. Vårt lag skal skal starte jakta på søndag morgen. Det er meldt mye dårlig vær, men det kan også være fint for utførelsen av jakta. Jeg ønsker alle jegere lykke til med årets jakt. Måtte den beste vinne........ >Selv håper jeg på mange flotte opplevelser iløpet av høsten. Det blir artig å se resultatet av treningen, som er gjort fra i vår.

søndag 13. september 2009

Sykkeltrenin 13.09

Snøen er nå ikke kommet enda, men bildet viser sykkeltrening. Jeg har holdt på med slik trening siden snøen lå i vårt område og helt til nå. Hundene virkelig koser seg, og forstår godt når vi skal på sykkeltur. Sadd fører ann og bare han får kvitte seg med avføringen, så henger han godt på og drar sykkelen og meg. Kira er vel den som helst vil springe med. I kveld traff vi ikke elg heller, men det ble god trening på hundene. Nå er det snart bare 12 dager til jakta, og da skal treningen settes ut i jakt. En godt trenet hund er veldig viktig under jakta. De skal jakte hver dag i en hel måned, og da må grunnlaget være der.

lørdag 12. september 2009

Overværstrening 12.09


Jeg trener nå momenter av en jaktprøve, for å sette det hele sammen til en jaktprøve i november. Jeg vet at når mørket faller på, kommer elgene ut på åkeren for å beite. Jeg utnytter dette og går opp mot vinden, slik at Sadd får trene overværsarbeid, på samme tid som han får se elgene. Vi får trent neste moment, oppførsel foran elg. Dette ble veldig bra i kveld og Sadd var helt tyst når elgen tok ut og gikk inn i skogen. Veldig bra og mye ros til Sadd.

tirsdag 8. september 2009

Moment trening

Snøen er nå ikke kommet enda, men bildet symboliserer moment treningen. I kveld fikk vi fint overvær av en elg. Elgen tok ut og Sadd satt helt rolig å så på, men ville etter på spor når jeg skulle tilbake til bilen med Sadd. Sadd fikk en fin oppelevelse og mye ros etter hendelsen.
Jeg fortsetter med denne treningen fram til ny jaktprøve.
Onsdag 09.09.09. I dag blir det innedag for hund og fører. Det er storm i kanalen med mye regn, så det er ikke mulighet å trene. Vi får håpe på bedre vær utover uken og til helga.

mandag 7. september 2009

Moment trening


Jeg er igang med å trene moment og nå oppførsel foran elg. På min sykkeltur i kveld, merket jeg at begge hundene hadde overvær av elg. Jeg syklet fram til jordet og fant to okser og et ukjent dyr, ute på høsthåa for å beite. Ca 150 m fram til elgene, som stod opp mot skogen. Sadd stod helt tyst å følgte med dyrene når de trakk seg litt tilbake. Sadd var helt tyst.... Jeg skal tilbake i morra etterm/kveld for å fortsette treningen. Det er viktig å trene på de forskjellige momenter i en jaktprøve, for å sette det sammen til en hel jaktprøve.Bildet finner du også på midtsiden i septemberutgaven av Elghunden.

lørdag 5. september 2009

Jaktprøve bandhund Saltenprøven


Rishaugens Sadd gikk bandhundprøve i dag i regi av Salten Elghundklubb. Sadd ble tatt ut av hundehuset kl. 0315, vi kjørte 96 km til prøvestedet. Startet prøven 0545. Dommermøtet nå i kveld har gitt Sadd 85 poeng og 1 premie. Sporprøvebevis med 8, som resultat. Jeg er veldig stolt over hunden, og det samme er oppdretterne. Nå kommer valget, skal jeg fortsette med Sadd som bandhund, og satse på et championat eller skal jeg slippe som løshund?? Det er høy poengskår med 85, så jeg skal vurdere fram mot jakta........ Det viser seg at trening på spor er viktig, hunden blir konsentrert på en oppgave. Nå blir det momentrening på oppførsel foran elg... Viktig at Sadd er tyst ved syn av elg.
Dommermøtet er ferdig og resultatene finner du under http://www.elghundforbundet.no/ videre til salten elghundklubb. Jo det ble et fint resultat. M1 8 M2 8 M3 9 M4 9 M5 9 tilsammen 86 poeng og en flott 1 pr. Jeg har tatt bestemmelsen nå, i samråd med oppdretter og eier av far til Sadd. Jeg fortsetter med Sadd som bandhund og setter nye mål for 2010. Det vil si jeg fortsetter blodsportreningen og moment trening. Sadd skal meldes på ny jaktprøve etter jakta, så får vi se resultatet derfra.

onsdag 2. september 2009

Jaktprøve på lørdag.


Saltenprøven for bandhund går i helga. Jeg skal gå med Sadd på lørdag, så da er det bare å få på seletøyet/ lina å gå rolig etter elgen. Jeg skal forsøke å ta sporprøven, som jeg må ha for å gå løshundprøve under denne prøven. Værvarslet er vind og regn, så det kan bli spennende.