torsdag 30. juli 2009

sykkeltrening


Det ser ut som løpetiden har gitt seg hos Kiri. Hun og Sadd tok runden på 9 km med springer i går. Ingen antydning om løpetid. Det er foresten nesten for varmt til å sykle, men sent på kvelden går jo bra. Ketty(gamlemor) fikk seg en kort tur med springeren idag. Jeg skal prøve å ta henne med på jakt i høst, og da trenger hun litt trening. Ketty er 11 år og liker ikke sykkeltreningen, hun mener vist at slik trening er for unghunder.

lørdag 25. juli 2009

Bandhundprøve 25.07


Sadd har gått jaktprøve i dag, sammen med en kjenning av meg. Han ble første hund, som fikk åpne dette bandhundvaldet. Jeg har fått de første opplysningene, om at det gikk bra i regnværet. Jeg forstod fører og dommer var våt etter en fin prøvedag i skogen. Premiegraden får vi ikke før etter dommermøtet, men jeg har forstått det var en fin dag i skogen, selv om det var lite vind.
Jeg har snakket med føreren, som kunne fortelle at det ikke var lite vind og kun regn. Sadd fant elg og sporet på elgen. Sadd klarte å holde kjeft, dvs holde stilt foran elgene. Joda føreren var fornøyd med dagen. Så får vi vente å se fram til ut i midten av september når dommermøtet settes. Sadd skal på flere jaktprøver i høst. Jeg skal selv gå med ham, og oppdretteren har også lovet seg en dag i marka med Sadd. Jeg har jo et lønnlig håp om 1 premie på band.....

onsdag 22. juli 2009

Godkjent ettersøkshund eget vald/nabovald


Nå er Sadd godkjent ettersøkshund for eget vald/nabovald. Sadd gikk jaktprøve sist høst og det er nå registrert hos NKK på listen for ettersøkshunder. Jeg skal gjennom blodspor og ferskspor, slikt at sadd blir offentlig godkjent ettersøkshund.

mandag 20. juli 2009

Jaktprøve


Lørdag skal Sadd gå jaktprøve sammen med en kjenning. Helt nytt bandhundvald, og derfor stor utfordring for ekvipasje og dommer. Jeg skal gå prøve selv med Sadd senere i høst. I dag sendte jeg inn resultatet fra prøven sist høst, der Sadd fikk 3 premie under Saltenprøven. Sadd er da godkjent som ettersøkshund i eget jaktlag til høsten. Vi er i gang, men målet er offentlig godkjent ettersøkshund.

torsdag 16. juli 2009

Midnattsol i nord


Selv om denne blogen skal handle om elg og elghunder, så må jeg jo vise dere Nordland i midnattsol. Jeg tok dette bildet i sommer, som viser Uredd monumentet i midnattsol. Det er mange som stopper og fotograferer her på denne avkjørselen ved RV 17. La oss håpe på enda mange fine kvelder og netter i nord, når vi kan begynne og trene hunder og gå bandhundprøver.,

onsdag 15. juli 2009

Bandhundtrening 15.07


I kveld gikk jeg i nærområdet med Sadd i band for å finne elg. Jeg fikk godt overværsarbeid og fant senger av elg, men ikke elg. Det var ikke trekk av vind i området, og varmt så det er bare å vente på bedre tider. Sadd fikk seg en fin tur ut i marka.

søndag 5. juli 2009

Bandhundtrening 05.07.




En flott dag i skogen med Sadd, han fikk spore på elgoksen og fikk overvær av ku og kalv i samme området. Sadd klarte seg bra både på sporet og oppførsel fram for elg, blir litt oppgearet og pistret litt ved syn av elg. Samme som på siste prøve, men godt innenfor kravet tror jeg. Oksen ble observert på 30 m hold av Sadd. Vi er i gang, og klar for jaktprøver utover høsten

lørdag 4. juli 2009

Nå starter bandhundtreningen


I morra drar vi ut i elgskogen for å søke opp elgen. Sadd har fått sykkeltrim i kveld, så da blir det å søke elg i morra tidlig. Så får vi håpe elgen ikke skjemmes sånn som denne karen, jeg fikk bilde av for noen år siden.