søndag 31. mai 2009

Løpetid i hundegård.


Ikke enkelt å være 15 mnd hanhund å kjenne slik duft i hundegården. 1 Pinsedag og sykkeltur på vanlig plass i godt vær. Hjemme i hundegården sjekker Sadd tilstanden og mulighetene framover.

tirsdag 26. mai 2009

Sykkeltrening 26.05.09


Jeg var i arkivet og fant fram dette flotte bildet av en ungokse i grønn eng. I dag har jeg syklet runden, dvs syklet, eller mest prøvd å la hundene dra meg rundt i 9km med asfalt og grus. Flott trening for Kira og Sadd. Til helga skal jeg legge et langt blodspor for Sadd.

lørdag 23. mai 2009

Sykkeltrening 23.05.


Denne blogen skal handle om elg og elghunder, men hva skal en gjøre når en finner en stokkand, helt inn til veikanten der vi sykler. Stokkanda lå godt kamfulert, men bilde fikk jeg etter å ha stilt over til manuell foto. Da er det bare å håpe, at reven ikke finner henne og at hun får sine små ned til elva uten å miste noen.

Saurenhetskurs


Fredag deltok Sadd på kurs for saurenhet. Et rart ord, men hunder skal ikke jage sau, og det er viktig for oss som bruker løshund i elgjakta,at dem ikke gjør sånt. Både Sadd og Kira fikk papirer på, at de er saurene, så er det bare å håpe på, at de ikke jager sau i elgjakta. Det var veldig få hunder på kurset, og det er trist, når vi vet det skjer hvert år, at hund jager sau til de sprenges og dør..

onsdag 20. mai 2009

Sykkeltrening 20.05.09

Da er sykkelen satt på plass og hundene har spist for kvelden. Det ble skikkelig trening på hundene i dag. Jegeren syklet med sine hunder, så det ble konkurranse mellom hundende, om hvem som skulle være først. Jeg trengte ikke sykle noe selv i dag, og hadde nesten nok med å holde meg på sykkelen. Hjelm? ja jeg bruker det nå.

søndag 17. mai 2009

Blodspor 17.05


Det var varmt i skogen, men Sadd gikk blodsporet, som jeg la ut i går kveld. Sadd fant elskanken og hadde stor feiring med den. Sadd fikk bære skanken til bilen og var stolt som en hane. Nå skal jeg begynne å gjøre det litt vanskeligere for han, ved å legge avhopp i 90 graders vinkel. Til dere som også er igang med trening. Det er ikke lurt å trene for ofte.

torsdag 14. mai 2009

Sykkeltrening 14.05.09


Her går det unna med to hunder i springeren. Jeg bruker hjelm nå, så det er et gammelt bilde. Snø her på bildet, men nå begynner det å bli fint. Sauene er kommet ut med lammene, og veien er skrapet der det er grus. Jeg merket at gammeltispa har fått løpetid i dag, så da er det bare å holde Sadd unna bestemor hehehe. Jeg anbefaler sykkeltrening med hundene for å få dem i form til jakta. Godt for dyra, og ikke minst for meg som fører-

søndag 10. mai 2009

Sadd må på saurenhetskurs


Under sykkelturen i dag kom vi forbi et område med sau. Det kom da tydelig fram at Sadd må på saurenhetskurs- Sadd viste stor interesse for ulla, og slik kan det ikke fortsette. Det er så enkelt å få dem sauerene og da er det bare å komme seg på kurs i slutten mai. Sykkelturen gikk veldig bra, stort driv i begge hundene.

lørdag 9. mai 2009

Det gikk veldig bra med blodsporet

Det gikk veldig bra med blodsporet. Sadd er lett og lese og kosentrert mot blodråpene. Tre vinkler gikk veldig bra.
Det virker som Sadd har koplet blodet mot elgskanken, som han fikk bære ned til bilen. Godt jobba gutt...Vi ønsker Kiri lykke til med treningen på blodspor. Ikke la det gå for lenge før dere lar sporet ligge over natten. Det virker som det blir bedre luft i sporet, når blodet får ligge.

fredag 8. mai 2009

Blodsporet lagt kl. 2230

Jeg la et langt blodspor med tre vinkler nå i kveld. Sporet skal jeg gå i morra formiddag, så da er det bare å håpe at det ikke blir for mye regn i natt. Jeg la en elgskank i enden av sporet, så da er det bare å gå til ro for natten, men først skal hundene luftes.

lørdag 2. mai 2009

Blodsportreningen i gang i 2009


















Blodsportreningen er igang igjen. Jeg la ut et spor kl. 0630 og gikk det nå etter 6 timer. Første sporet var nok noe vinglete, men etter hvert kom Sadd på ha det dreide seg om. Vi kom fram til elgskanken og det ble stor glede. Sadd fikk bære skanken hjem igjen, stolt som en hane. Det var vanskelig vind idag, men det fungerte. Ny trening i slutten av neste uke.

Jeg skal ha Sadd godkjent som offentlig godkjent ettersøkshund, og han må da gå blodspor på 600 m, som har lagt i 12 timer. Vi trener for å klare kravet. Faren er jo champion på blodspor, så han har det i slekta.