mandag 30. mars 2009

Vi er i gang igjen.


Snøen er i ferd med å forlate her ute ved kysten, og idag ble båndhundselen satt på Sadd for å lete opp elg. Vi gikk oss fort på fersk elgfert men kom ikke inn på dyra. Elgkua og kalven hadde vært på morrabeite, men hadde nok gått opp i lia igjen ut på dagen. Artig å se hvordan Sadd slår på overvær og fert etter elg. Det blir nok en spennende sesong utover vår, sommer og høst.

lørdag 7. mars 2009

Elgkua


Ho trur ho står godt gjemt bak buskene elgkua. Her viser hun fram begge kalvene, som beitet bak henne. Ørene går som radar og følger med i alt som skjer på veien rett ved. Denne kua har jeg fulgt over flere år, og gir nå to kalver hver vår. Hun må liksom vise fram kalvene hver vinter. Under elgjakta gjemmer hun seg godt for jaktlaget i området. God elgku-prektig dyr.

onsdag 4. mars 2009

Knivmakeren


I ettermiddag var jeg på besøk hos knivmakeren, og fikk se et lite utvalg av hans vinterarbeid. Vakre kniver er produsert og klar for salg. Håndarbeidet til knivmakeren er godt premiert, med flere flotte utmerkelser for fint knivmakerarbeid. Jeg har selv jaktkniv fra hans produksjon og knivene kan anbefales på det varmeste. Det er jo artig å eie en kniv, som er håndarbeid av en lokal knivmaker.

søndag 1. mars 2009

Elgkua i nabolaget


Jeg må skryte litt av bildet. Jeg syntes det ble bra, og synes sola markerer ansiktet godt på elgkua. Jeg håper hun kommer med tvillingkalver i 2009, som hun gjorde i 2008. For dere elgjegere minner jeg om, at det kun er 7 mnd igjen til jakta.