tirsdag 26. august 2008

Sadd sin første jaktprøve.(B)


Sadd har idag gått sin første jakprøve(B), men klarte ikke kravet til premiering. Oppdretteren gikk med Sadd, og hans vurdering var klar. Sadd har god jaktlyst, men er kun 11 måneder. Det var ikke vind og veldig tørt i marka. Det medførte at det ikke var mulig med overværsarbeid. Sadd fant spor og sporet inn på en ku, som han selv ikke fikk se. Det medførte at dommer ikke fikk dømme syn fram for elg, et viktig poeng under en slik prøve. Sadd skal trenes videre i band, og skal stille på Saltenprøven 6-7 september. Sadd var sliten når han kom hjem, han fikk mat og gikk til ro ganske fort. Drømmer nok om elg hele natta. Skuffet? neida, slik er det, den ene gangen lykkes hunden, andre ganger går det ikke så bra. Sadd er ung, og kommer nok når vinden blåser hans vei. Takk til oppdretter.

søndag 24. august 2008

Jaktprøve bandhund


Tirsdag stiller Sadd på sin første jakprøve på elg. Tidlig? ja mulig, men slik ordningen er med brukshundklasse på utstilling, så må han være jakpremiert. Det er oppdretteren som skal gå med Sadd. Vi håper på god vitring, slik at sporingen går greit. Jaktlysten er i alle fall ok, så det er bare å håpe det går bra. Kira ble sluppet idag i to slipp, fine runderinger, men det ble ikke los. Kira skal gå jaktrpøve som løshund tidlig i september, så nå er sesongen igang.

mandag 11. august 2008

Sporing på elg


Ja tenk dette er Sadd for noen mnd siden. I kveld gikk vi opp en elg og fikk spore etter. Jeg fikk testet ut en ny sele, som var effektiv mot hardhet i bandet. I kveld kunne jeg holde bandet med to fingrer. Det er tørt og vanskelig å spore, men vi kommer utover ukene nå fram mot Saltenprøven.

søndag 10. august 2008

Bandhuntreningen i gang


Augusten er kommet og elgkalvene er begynt å komme seg. Vi er igang med bandhundtrening med Sadd. Det er godt å se, hvor dette med jaktlyst er lagt ned i unghunden. I kveld fikk han se ku og halvannenåring, det var full fyr i hunden som ville etter dyrene. Joda han er tung i bandet, eller som dommeren vil si, hard i bandet. Jeg har ikke godt med handhund tidligere og må nok også da det med i vurderingen. Jeg har fått tak i en ny sporsele, som jeg skal prøve i morra. Godt å se at hunden vil finne elg og søker opp elgen.

I høst skal han på bandhundprøve med sporing, så får vi se hva vi får til.