søndag 27. juli 2008

Blodspor i sommervarmen.


Sadd gikk blodspor i dag. Jeg la ut sporet i går kveld, og tenkte vel ikke på, at det ville bli så varmt idag. Sola varmet godt på morran. Sadd kom seg godt fram til slutten, gjennom to vinkler. Jeg kjører opp sportreningen, nå i mot august måned. Det ser ut som hunden liker å gå spor. Sadd er god å lese når han er på sporet.

lørdag 26. juli 2008

Knivsmed Bjørn Sandberg.


Bjørn Sandberg lager kniver til friluftsbruk. Selv er han jeger og vet hvordan en kniv må være. Mange premier har han vunnet for sitt arbeide.Når HKH kong Harald besøkte kommunen fikk han med seg en av Bjørns kniver.Den blir nok brukt på elgjakt til høsten. Flott arbeid av en likanes kar. Ja ikke bare kniver, men smykker og anheng av elgtenner. Kaffeposer i skinn med skje. Trengte du noe mere?

onsdag 16. juli 2008

NV-04 NUCH Medstugans Fonso


Jeg har her skrevet på bloggen om far til Sadd, som i vår gikk hen å tok full pott på en blodsporprøve. Han vant over alt av viltsporhunder, fra den minste til den største. Stolt viser eier og hund frem premier fra konkuransen. Sadd har noe å strekke seg etter. Nå er han også på bjørnejakt, så hvem vet når den faller.

søndag 13. juli 2008

1.premie på utstillingen i Troms


Hjemme sent søndag kveld etter 100 mil i bil for å stille en 9 mnd gammel hund ved navn Rishaugens Sadd. Godt vær og fin utstilling i Polar Zoo Bardu. Marianne Holmli dømte jamthundene og ga Sadd følgende kritikk:
58 cm,middels stor av god type, kunne vært litt tørrere over det hele, velskapt hode m.øyner,velpl ører, god hals. gir etter i ryggen i stående og gående, god hale under bevegelse, meget g underlinje, gode tilbakelagt skulder, kort steil overarm, mg vinkla bak en hanhund som trenger utv. over det hele
1 kval.

Ja sånn e da berre, Sadden trenger å bli voksen, men ikke enda. No er jeg klar for jaktprøve til høsten, og takk for det. Jeg vet at Sadd skal utvikle seg videre. 100 mil for å få denne røde sløyfa, som gir rett til å gå jaktprøve, ja hva gjør en ikke når dette var nærmeste utstilling vi kunne nå for å få denne retten. Jeg erkjenner gladelig å bli slått av broderen Hunter, som fikk 1 med HP, i samme utstilling.
Lykke til videre Hunter, vi treffes nok i ringen igjen senere.
Takk til oppdretter og til eieren av Fonso. Foto av Sadd tatt av eier av Hunter.

fredag 11. juli 2008

Ku og kalv


Tenk jeg fikk det bildet jeg har gått og ventet på. Nyfødt elgkalv sammen med sin mor. Vel er gresset litt høyt, men kalven er liten. I morra kjører jeg til Bardu for å stille ut Sadd på utstilling søndag. Klikk på bildet, så blir det større.

onsdag 9. juli 2008

Utstilling i Troms 13.07.


Søndag 13.07 skal Sadd i ringen ved Polar Zoo i Troms. Sadd stiller i klasse jr. kun for gi oss tilgang til jaktprøver til høsten. Hunden er ikke ferdig utviklet, men vi trenger en premiering for å lov til å gå jaktprøve i høst.