mandag 30. juni 2008

NV-04 NUCH Medstugans Fonso

GRATULERER.
Fonso gikk blodspor søndag. 1 pr med HP, slå den. Jo han slo samtlige, som driver med slike prøver. Da er det bare for Sadd å følge opp sin far og gjøre like så. Tror dere eieren var stolt? Det er bare fornavnet. Lykke til dere, som sliter med blodsporet. Kunsten er vist å ikke trene for ofte.

mandag 16. juni 2008

Sadd snart 9 mnd.


Valpepelsen er snart borte og konturene av en flott hanhund kommer til syne. Litt lurv igjen bak på ryggen, men restene av valpepelsen er nok borte til utstillingen 13.07 i Troms. En glad hund, som virkelig liker å jobbe. Vi møtes i jr ringen.

lørdag 14. juni 2008

Vasking/Bading


Etter en lang vinter og røyting av valpepelsen er det godt å bli stelt litt. Får bort litt sur hundelukt fra pelsen, og kunne tørke seg på en nydelig sommerdag. Når valpepelsen er borte kommer vinklene bedre fram. Sadd var ikke helt trygg på å bli badet, men han stod nå i ro under vasken. Verre var det når han skulle skylles.

mandag 9. juni 2008

Elgkua

Jeg syntes jeg måtte legge ut dette nærbildet av elgkua i nabolaget. Redd folk? nei denne ligger helt inn til husveggen her i nabolaget. Hun har jagd kalvene fra seg, og går bare å forbereder seg til å sette nytt liv i skogen. Elgjeger eller ikke, like artig å jakte med kamera. Ja alle fall nå på sommeren.

søndag 8. juni 2008

Elgku på besøk i en nabohage.

I dag fikk jeg tatt bilde av denne elgkua, som gikk helt inntil et byggefelt. Kua er kalvtung, og det er vel kun dager til hun skal kalve. Godt å se at naturen går sin gang. Røyte gjør hun også, skifter over til sommerpels. Så kunne det ha vært artig å prøve Sadd på sporene etter kua, men nå holder vi oss unna og lar elgkua ha fred.

lørdag 7. juni 2008

Skikkelig opptur med blodspor.

Ja sånn kan det være, kvelden er ikke lik morgenen. Jeg la ut et blodspor i etterm. kl. 1700 og gikk det nå kl 2130. Sadd var ivrig og fulgte opp fra skuddstedet og fram mot tørrfiskbiten i slutten. Sadd gikk kontrollert på sporet og tok begge vinklene fint. Læringen her er, at jeg har gått for fort fram, og måtte tilbake og hente fart på nytt. Lykke til Dere som trener blodspor, og skriv gjerne en kommentar til meg. Bildet er av ku og kalv. Mitt eget foto. Nå røyter Sadd skikkelig og hvalpeulla forsvinner. Det er greing hver dag for å få ulla bort til sommeren.

Opp og nedtur i sportreningen

I går kveld la jeg et blodspor med to vinkler, som Sadd skulle gå tidlig i morges. Vi plagdes med sporet, men kom gjennom. Sola stektemorrakvisten ned i sporet, men allikevel. Jeg får gå litt tilbake og trene med kortere tid fra sporet blir lagt til det gås. Det går som oftes litt lettere da. Jeg glemmer vel også lett av at Sadd kun er 8 mnd, og inne i en fase i livet hvor mange andre ting skal på plass.